In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

The Gentlemen

 
The Gentlemen poster, © 2020 Independent Films
Actie, Misdaad
Verenigde Staten 2019, 113 min, Première (NL): 20-02-2020

Regie: Guy Ritchie
Met: Colin Farrell (Coach), Matthew McConaughey (Mickey Pearson), Charlie Hunnam (Ray), Eddie Marsan (Big Dave), Henry Golding (Dry Eye), Jeremy Strong (Matthew),   ...meer

 
  
The Gentlemen poster, © 2020 Independent Films
The Gentlemen poster, © 2020 Independent Films
Pitch: In The Gentlemen probeert een Amerikaanse expat zijn zeer winstgevende marihuana-imperium in Londen te verkopen maar al snel reageert de criminele circuit met dubieuze plannen om zijn bedrijf te stelen. Ineens is hij kwetsbaar. Een gluiperige journalist lijkt een oplossing te bieden.

Bijzonderheden: Michelle Dockery verving Kate Beckinsale twee weken nadat de opnames waren begonnen.
Er zijn allerlei verwijzingen naar bekende Britse gangsterfilms in de dialogen en de openingsshot bevat een grappige verwijzing op de bierpomp tijdens het inschenken (het merk is gritchie, in het echte leven eigendom van de regisseur), de naam van het bedrijf van de vrouw van Mickey die heet THC Wheels (THC is de werkzame stof in marijuana), er is een verwijzing naar de film The Long Good Friday (1980) waarbij de scène met een microfoon-fout uit die film wordt gekopieerd, de filmposters op de muur tegen het einde verwijzen naar samenwerkingen van Guy Ritchie, en tegen het einde wordt er een filmscript getoond in het kantoor van Miramax, 'toevallig' met de werktitel van deze film.
pagina 1 van 2   volgende >
 

Wat vind jij van The Gentlemen?

The Gentlemen Top of Flop?
The Gentlemen is top!The Gentlemen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)