In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Certain Kind of Silence

 
Drama, Filmhuis
Letland, Nederland, TsjechiŽ 2019, 96 min, Première (NL): 10-11-2019

Regie: Michal Hogenauer
Met: Monic Hendrickx (Mother), Roeland Fernhout (Father), Jacob Jutte (Sebastian), Eliska KrenkovŠ (Mia), Sigrid ten Napel (Adela), Genio de Groot (Doctor Harford),   ...meer

 
  
Pitch: Au pair Mia gaat werken bij een rijk Nederlands stel. Het echtpaar is echter lid van een internationale sekte die er verontrustende leefregels op nahoudt. Mia krijgt de zorg voor hun zoontje Sebastian en wordt steeds verder hun radicale wereld ingezogen.

Bijzonderheden: De film is geÔnspireerd op een waargebeurd verhaal rond de Christelijke sekte Twelve Tribes. De leden weigeren hun kinderen naar openbare scholen te sturen en geven ze zelf onderwijs. Hun doel is om 144.000 zuivere jongens groot te brengen, zodat Jezus naar de aarde kan terugkeren. Kinderen van de gemeenschap worden gestraft in naam van Ďliefdeí voor het tonen van emoties, verbeelding, gamen, huilen of voor ongehoorzaamheid. In september 2013 deed de Duitse politie een inval in twee woongemeenschappen - in de steden Klosterzimmern en WŲrnitz - en werden in totaal 40 kinderen op verdenking van kindermishandeling bij hun ouders weggehaald en ondergebracht in pleeggezinnen.
De film werd genomineerd voor drie awards: voor 'best debuterende film' bij het Haifa International Film Festival in IsraŽl, 'Michal Hogenauer' werd genomineerd bij het Karlovy Vary International Film Festival in TsjechiŽ.
pagina 1 van 2   volgende >
 

Wat vind jij van Certain Kind of Silence?

Certain Kind of Silence Top of Flop?
Certain Kind of Silence is top!Certain Kind of Silence is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)