In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

The Dissident

 
The Dissident poster, © 2020 Independent Films
Documentaire, Filmhuis, Misdaad, Thriller
Verenigde Staten 2020, 119 min, Première (NL): 10-06-2021

Regie: Bryan Fogel
Met: Omar Abdulaziz (Self - Interviewee), Fahrettin Altun (Self - Interviewee), Hatice Cengiz (Self - Interviewee), Donald Trump (Self - President of the United States (archive footage)), David Kaye (Self - Interviewee), Yasin Aktay (Self - Interviewee),   ...meer

 
  
The Dissident poster, © 2020 Independent Films
The Dissident poster, © 2020 Independent Films
Pitch: In The Dissident loopt Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in een hinderlaag wanneer hij een visum wil gaan halen bij de Saoedische ambassade in Istanbul. Daarna probeert de Saoedische regering de gebeurtenis in de doofpot te stoppen, maar de Turkse verloofde van de journalist weet de media geÔnteresseerd te houden. Khashoggi probeerde een open samenleving te creŽren in zijn Saoedische thuisland en leek op goede voet te staan met de regering.

Bijzonderheden: De film wordt omschreven als een docu-thriller waarbij de niet eerder vertoonde beelden en ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi's verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte een gruwelijk beeld opwekt over tot hoever een regering kan gaan.
pagina 1 van 2   volgende >
 

Wat vind jij van The Dissident?

The Dissident Top of Flop?
The Dissident is top!The Dissident is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)