In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Killers of the Flower Moon

 
Drama, Historie, Misdaad, Mysterie, Thriller, Western
Verenigde Staten 2022

Regie: Martin Scorsese
Met: Robert De Niro (William Hale), Leonardo DiCaprio (Ernest Burkhart), Brendan Fraser (W.S. Hamilton), Lily Gladstone (Mollie Burkhart), Jesse Plemons (Tom White), Barry Corbin (Undertaker Turton),   ...meer

 
  
Pitch: Leden van de Osage-stam in de Verenigde Staten worden vermoord onder mysterieuze omstandigheden in de jaren 1920, wat de aanleiding is voor een grote F.B.I. onderzoek waarbij J. Edgar Hoover betrokken is.


Bijzonderheden: Martin Scorsese zei dat toen hij David Granns boek Killers of the Flower Moon las, hij wist dat hij er een film van moest maken. Scorsese bracht 2 1/2 uur samen met Chief Standing Bear door om de Osage Nation over te halen om te helpen met het filmen.


Aanloop: Dit wordt de zesde samenwerking tussen Martin Scorcese en Leonardo DiCaprio. Terwijl dit ook de tiende samenwerking tussen Martin Scorsese en Robert De Niro zal zijn en de elfde samenwerking als de korte film "The Audition" (2015) in aanmerking wordt genomen. Dit is echter de eerste keer dat Scorsese, De Niro en DiCaprio allemaal samenwerken aan een speelfilm.
Actrice Lily Gladstone maakt een bliksemcarrière mee met opvallende rollen in First Cow (2019), Buster's Mal Heart (2016) en Certain Women (2016).
 

Wat vind jij van Killers of the Flower Moon?

Killers of the Flower Moon Top of Flop?
Killers of the Flower Moon is top!Killers of the Flower Moon is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)