In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Juice

 
Actie, Drama, Misdaad, Thriller
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten 1992, 95 min

Regie: Ernest R. Dickerson
Met: Samuel L. Jackson (Trip), Tupac Shakur (Bishop), Omar Epps (Q), Doctor Dré (Contest Judge (as Dr. Dre)), Jermaine Hopkins (Steel), Queen Latifah (Ruffhouse M.C.),   ...meer

 
  
Pitch: In Juice spijbelen vier tieners uit Harlem - Q, Bishop, Raheem en Steel - op een dag wanneer ze ontdekken dat een oude vriend is omgekomen bij een vuurgevecht in een bar. Hierna vertelt Bishop zijn vrienden dat ze geen respect of 'juice' (geld) hebben. Ze beroven een supermarkt op de hoek, maar de zaken nemen een onverwachte wending. Alleen de vier vrienden weten wat er is gebeurd, maar een van hen is op zichzelf aangewezen.


Bijzonderheden: De film is gebaseerd op interviews die regisseur Ernest R. Dickerson voerde met een groep vrienden van zijn neef die in de buurt van het gebied woonden waar de film zich afspeelde. Dickerson gebruikte uiteindelijk alles wat hij had gehoord en werd de basis van de film zelf, evenals authenticiteit.

De scène waarin Q en Bishop door de politie op de daken worden achtervolgd, is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van Ernest R. Dickerson, die opgroeide in Newark, New Jersey, waar hij van dak naar dak zou springen.

'Juice' was in de jaren negentig populair straattaal voor respect en macht.
 

Wat vind jij van Juice?

Juice Top of Flop?
Juice is top!Juice is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)