In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Maixabel

 
Drama
Spanje 2021, 115 min

Regie: Icíar Bollaín
Met: Luis Tosar (Ibon Etxezarreta), Blanca Portillo (Maixabel Lasa), María Cerezuela (María Jáuregui), José María Asín (Vecino), Josu Ormaetxe (Juan Mari Jaúregui), Martxelo Rubio (Amigo Maixabel),   ...meer

 
  
Pitch: In Maixabel krijgt Maixabel Lasa een ongewoon verzoek, of ze een van de terroristen die haar man namens de ETA hebben 11 jaarder hadden vermoord te ontmoeten in de gevangenis. Ze bedenkt zich dat iedereen een tweede kans verdient en stemt in.

Bijzonderheden: De film is geïnspireerd door echte gebeurtenissen en vertelt het verhaal van Maixabel Lasa, weduwe van de Baskische politicus vermoord door ETA, Juan María Jáuregui, en een van de eerste slachtoffers die ermee instemden om de moordenaars van hun geliefden in de gevangenis te ontmoeten, in het kader van herstelbijeenkomsten die in 2011 werden gepromoot vanuit de zogenaamde 'Vía Nanclares'.
In een scene is de echte Maixabel Lasa te zien zingend in de film.

Aanloop: Regisseur Icíar Bollaín is speelde als actrice in vele films tot 2000, ze regisseerde de speelfilms La boda de Rosa (2020), Yuli (2018) en Te doy mis Ojos (2003).
pagina 1 van 2   volgende >
 

Wat vind jij van Maixabel?

Maixabel Top of Flop?
Maixabel is top!Maixabel is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)