In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

The Met: Ariadne Auf Naxos

 
130 min


 
  

Bijzonderheden: Sopraan Lise Davidsen brengt voor het eerst een van haar kenmerkende rollen naar The Met; Ariadne, de Griekse heldin van het betoverende meesterwerk van Strauss.

De uitstekende cast bestaat verder nog uit; mezzosopraan Isabel Leonard als de componist van de opera-in-een-opera waar het plot om draait, sopraan Brenda Rae als de pittige Zerbinetta, tenor Brandon Jovanovich als Ariadne's minnaar, de god Bacchus, en Thomas Allen als de Major-Domo. Marek Janowski dirigeert.

De mythe van Ariadne vertelt hoe prins Theseus van Athene naar Kreta vertrok om de Minotaurus te doden, een schepsel dat half mens, half stier was, verborgen in een labyrint. Prinses Ariadne van Kreta werd verliefd op Theseus en gaf hem een bol draad waarmee hij zijn weg uit het labyrint kon vinden nadat hij de Minotaurus had gedood. Toen Theseus Kreta verliet nam hij Ariadne mee als zijn bruid. Tijdens hun reis naar huis stopten ze op het eiland Naxos. Terwijl Ariadne sliep, glipte Theseus weg en vervolgde zijn reis naar Athene zonder haar. Op dit punt begint de opera Ariadne auf Naxos.
 

Wat vind jij van The Met: Ariadne Auf Naxos?

The Met: Ariadne Auf Naxos Top of Flop?
The Met: Ariadne Auf Naxos is top!The Met: Ariadne Auf Naxos is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)