In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Hardcore Never Dies

 
Première (NL): 09-11-2023

Regie: Jim Taihuttu
Met: Joes Brauers , Jim Deddes , Rosa Stil

 
  
Pitch: In Hardcore Never Dies wordt de 17-jarige Michael - die pianist wil worden - de wereld van de opkomende Rotterdamse gabber-scene ingezogen, een wereld van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer Danny XTC inruilt voor coke en steeds gewelddadiger wordt, verliest Michael steeds verder de controle en worden de broers steeds dieper in de criminele onderwereld gesleurd.

Bijzonderheden: Gabber - met 160 beats per minnuut - was een unieke Nederlandse dance-stroming uit de Rotterdamse underground scene en was snel meer dan alleen een vertakking van dance-muziek. Het kende een eigen leefstijl, met bijbehorende fashionstatement: kale koppen, bomberjacks, Australian trainingspakken en Nike Air Max. Er hoorde een specifieke dans bij de muziek 'hakken', de feesten of 'raves' gingenzeer lang door en in het begin werd vooral XTC gebruikt, later maakte ook coke haar intrede.

Aanloop: Het scenario en regie is in handen van Jim Taihuttu die eerder naam maakte met De Oost (2020), "Wolf" (2013), Rabat (2011); hij is een van de leden van DJ-duo Yellow Claw.
pagina 1 van 2   volgende >
 

Wat vind jij van Hardcore Never Dies?

Hardcore Never Dies Top of Flop?
Hardcore Never Dies is top!Hardcore Never Dies is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)