In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Elsker dig for Evigt

 
Noorse poster 'Elsker dig for Evigt' © 2003 A-Film Distributie
Drama, Filmhuis
Denemarken 2002, 114 min

Regie: Susanne Bier
Met: Mads Mikkelsen (Niels), Nikolaj Lie Kaas (Joachim), Paprika Steen (Marie), Birthe Neumann (Hanne), Ulf Pilgaard (Thomsen), Stine Bjerregaard (Stine),   ...meer

 
  

Recensies Elsker dig for Evigt Recensies en kritieken over Elsker dig for Evigt

Zij:

Jij:

Wij: 8,0

Volgens de regels
Open Hearts van Susanne Bier zou wel eens de laatste film kunnen zijn die onder de Dogma-merknaam wordt uitgebracht. Open Hearts is Dogma nummer 9 - de telling is altijd warrig geweest: Dogma 12, Italian for Beginners, was er bijvoorbeeld al in 2000, terwijl er geen Dogma 10 is. Geheel volgens de formule vallen ook in de negende aflevering alle relaties uit elkaar. Het gezin van de dokter desintegreert als gevolg van zijn buitenechtelijke relatie, de patiënt terroriseert zijn verpleegsters, schreeuwt van woede, weigert zijn vriendin nog langer te zien, en ook haar affaire met de arts verzandt. In scènes waarvan het ritme wordt gebroken door korte opnamen van het gezicht van hoofdrolspeelster Sonja Richter - donker, en van dichtbij gefilmd.
Open Hearts
Open hearts is een tragedie vermomd als melodrama. De kijker voelt voor alle personages mededogen, omdat ze hun hart volgen. We willen hen toeschreeuwen dat ze verblind zijn, maar als een machteloos Grieks koor zien we hoe ze het noodlot over zich afroepen.
Geen mening gevonden
Geen recensie gevonden
 

Wat vind jij van Elsker dig for Evigt?

Elsker dig for Evigt Top of Flop?
Elsker dig for Evigt is top!Elsker dig for Evigt is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)