In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

The Passion of the Christ

 
poster 'The Passion of the Christ' © 2004 A-Film Distributie
Drama
Italië, Verenigde Staten 2004, 127 min, Première (NL): 01-04-2004

Regie: Mel Gibson
Met: Monica Bellucci (Magdalen), James Caviezel (Jesus), Hristo Jivkov (John), Claudia Gerini (Claudia Procles), Maia Morgenstern (Mary), Francesco Cabras (Gesmas),   ...meer

Bezoekers die deze film leuk vonden, houden ook van:
 
  

Recensies The Passion of the Christ Recensies en kritieken over The Passion of the Christ

Zij:

Jij: 5,7

Wij: 7,0

Geen genade
De woeste joodse menigte, de karikaturale en demonische types, de hysterische Romeinen: in The Passion of the Christ zijn ze absurd, monsterlijk en ver, heel ver, voorbij de mogelijkheid tot verlossing. Christus mag dan vergevingsgezind zijn, Mel Gibson is dat niet.
Eén ster van vijf
Het maakt duidelijk uit welke hoek bij Gibson de wind waait. 'The passion of the Christ' speelt het oude deuntje van christelijk antisemitisme. (...) Nieuw is de glorificatie van pijn, lijden en dood.
michaelaskari *3/4
30-05-2004 18:48:27
Mening gegeven op biosAgenda.nl
Versterkt louter bestaande gevoelens
Ik vond deze film vrij indrukwekkend gruwelijk en heb wel respect voor deze man. Inderdaad, antisemitisch: de joden zijn allemaal slecht. lijkt me onrealistisch. (oh ja, de goeien waren niet wakker gemaakt, is het excuus van Mel). een hoop sadisten uit de verschillende groeperingen, net als in het echt. verder zitten er toch wel 1 of 2 goede mensen in, net als in het echt.
Christenen die ik ken waren erg onder de indruk van deze film en vonden m fantastisch. Logisch, want de film versterkt de gevoelens die ze toch al hadden. Heb je die gevoelens niet, zoals ik (ik ben niet religieus), en vond je Jezus gewoon een beste kerel (net als meeste islamieten bijvoorbeeld), dan blijf je m gewoon een beste kerel vinden.

Maar, beste Christenen, vertel mij eens: er zijn toch veel meer mensen die onschuldig en uit principe voor de goede zaak zoveel lijden hebben doorstaan? Miljoenen naamlozen zijn in de geschiedenis gemarteld en gestorven voor het goede doel. Jezus had zeker niet veel meer aan ons kunnen geven, maar hij is ook niet uniek. wel een held.

Kortom: je komt van deze film vandaan als je er heen ging, maar iets overtuigder van wat je al dacht. en met een rotgevoel.
alle meningen van michaelaskari
(1 van 8)  volgende >  »
Geef je mening
Geen recensie gevonden
 

Wat vind jij van The Passion of the Christ?

The Passion of the Christ Top of Flop?
The Passion of the Christ is top!The Passion of the Christ is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)