In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Pluk van de Petteflet

 
poster 'Pluk van de Petteflet' © 2004 Warner Bros.
Familiefilm, Kinderfilm
Nederland 2004, Première (NL): 18-11-2004

Regie: Ben Sombogaart
Met: Janieck van de Polder (Pluk), Suzanne Zuiderwijk (Aagje), Jack Wouterse (Vader Stamper), Stefan de Walle (Dokter), Arjan Ederveen (Meneer Pen & Kluizelaar), Chris Bolczek (Portier),   ...meer
Stemmen: Frits Lambrechts (Heen- en Weerwolf), Karin Bloemen (Paard Langhors & Bij), Marc-Marie Huijbregts (Lispeltuut), Dolf Jansen (Schuw Konijn), Owen Schumacher (Zaza)

 
  
poster 'Pluk van de Petteflet' © 2004 Warner Bros.
poster 'Pluk van de Petteflet' 2004 Warner Bros.
Pitch: Pluk rijdt in een klein rood kraanwagentje door de stad op zoek naar een huis om in te wonen. Via Dolly de Duif komt hij terecht in de torenkamer van de Petteflet. Samen met zijn medebewoners komt hij in actie wanneer blijkt dat de kwade Parkmeester de bomen in de wilde Torteltuin wil omhakken.


Bijzonderheden: Gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Eerder verschenen van de schrijfster al Abeltje en Minoes in de bioscoop, die beide een groot succes werden. Voor de rol van de roodharige Pluk meldden zich zo'n 500 jongetjes om auditie te doen!


Aanloop: Ben Sombogaart regisseerde ook Mijn vader woont in Rio (1989), Het Zakmes (1992), De Jongen Die Niet Meer Praatte (1995), Mijn Franse Tante Gazeuse (1997), Abeltje (1998) en De Tweeling (2002).
 

Wat vind jij van Pluk van de Petteflet?

Pluk van de Petteflet Top of Flop?
Pluk van de Petteflet is top!Pluk van de Petteflet is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)