In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share
Razzl Dazzl

Razzl Dazzl

 
 Top en flop (0)Meningen (2)Commentaren (0)Forum (0) 

Meningen van Razzl Dazzl

Waldstille *****
28-03-2017 07:45:58, Mening gegeven op biosAgenda.nl
Erg mooie ontroerende film, zwaar van kaliber
Wie een voorbeeld wil zien van hoe film gedijt bij beeldtaal, waarin dialogen redelijk overbodig zijn - ga en geniet van deze film. Met een meedogenloze verstilling ontwikkelt regisseur Martijn Maria Smits een intens drama!
C'est déjà l'été *****
29-07-2010 10:02:27, Mening gegeven op biosAgenda.nl
Erg mooie ontroerende film met kracht!
Deze film heb ik gezien op het Rotterdam Film Festival en sloeg in als een hamerslag. Je moet de film wel een kans geven, maar dan wordt je ook erg goed beloond met het einde. De film laat je soms zweven, walgen, lachen en verstikken, alsof je in een draaimolen terechtkomt rond een tornado van gevoelens. De regisseur draaide voornamelijk met mensen uit het dorp - non-acteurs en de film komt dan ook erg dicht tegen de rand van een documentaire, wat verdienstelijk werkt. Eerder heeft hij Anvers, een kort film in Antwerpen gemaakt, een film die online te zien is. (http://kortefilmonline.nps.nl/page/detail/onenightstand/video/781597/anvers-)

Ik denk dat Martijn Maria Smits een van de grote Nederlandse regisseurs is/zal worden, die hopelijk de Nederlandse film uit het slijk kan trekken, waar het al reeds zoveel jaren ligt.

Geweldige film, zeker gaan zien!
pagina 1 van 1