In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

William S. Burroughs

acteur, scenarioschrijver
Geboren: 05-02-1914, Nederland
Gestorven: 02-08-1997

Notoire drugsgebruikende schrijver en dichter van de zogenaamde Beat Generation en één van de grondleggers van het postmodernisme. Hij is bekend geworden als schrijven van het hallucinerende boek 'Naked Lunch'.
Recent films of William S. Burroughs:
 
  

Biografie van William S. Burroughs

Hij groeit op in een rijk gezin in St. Louis, VS, hij begint al met schrijven in zijn puberteit en gaat Engelse letterkunde en antropologie studeren aan de Harvard universiteit. Hij wordt afgekeurd voor de marine 1942 en raakt in een depressie en vertrekt na zijn herstel naar New York en leert woont al snel samen met Joan Vollmer (wie hij later in een dronken bui doodt) en delen een appartement met Jack Kerouac en zijn vrouw Eddie Parker. Al snel raakt hij verslaafd aan morfine, een levenstijl die hij financiert door heroïne te verkopen. In deze tijd schrijft hij 'Junkie' en 'Queer'.

Hij en zijn vrienden vormen een groep, die later aangeduid wordt als de Beat Generation. Een groep jonge schrijvers uit de jaren '50 van de vorige eeuw die zich kenmerken door thematiek — anti-kapitalistisch, vrije seks propagerend en tegen het burgerlijk leven schoppend — en drugsgebruik.
pagina 1 van 4   volgende >   »

Wat vind jij van William S. Burroughs?

William S. Burroughs Top of Flop?
William S. Burroughs is top!William S. Burroughs is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)