In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Harrison Ford

acteur, stemacteur
Geboren: 13-07-1942, Verenigde Staten

Harrison Ford begon pas op latere leeftijd met acteren. Vooral zijn rollen in Star Wars en Indiana Jones maakten hem bekend.
 
  

Biografie van Harrison Ford

Harrison Ford werd in Chicago geboren. Zijn ouders zijn allebei acteur geweest. Ford was in zijn jeugd erg actief in de padvinderij, waarvan in de Indiana Jones films gretig gebruik is gemaakt. In eerste instantie probeerde hij na zijn middelbare school werk te vinden als radio voice over, maar toen hij daar niet werd aangenomen, belandde hij bij Columbia Pictures' nieuwe talenten programma. Zijn eerste rol was in "Dead Heat on a Merry-Go-Round" in 1966.

In de late jaren zestig stapte hij over naar Universal Studios en speelde kleine rollen in televisieseries, waaronder 'Gunsmoke', 'Ironside' en 'The FBI'. Omdat hij ontevreden was over zijn filmrollen leidde hij zichzelf op tot timmerman. Hij begon weer te spelen toen George Lucas hem vroeg voor American Graffiti in 1973.. Dit gaf zijn carrière een flinke boost, waardoor hij werd gecast in The Conversation en Apocalypse Now.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Harrison Ford?

Harrison Ford Top of Flop?
Top? Harrison Ford is top!Harrison Ford is flop!
Totaal: +3 (3), Week: 0 (0)