In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Jeroen Spitzenberger

acteur, stemacteur
Geboren: 20-01-1976, Nederland

Theater- en filmacteur Jeroen Spitzenberger begon als acteur in theaters, maar is de laatste jaren ook te zien in Nederlandse speelfilms en series, zoals Mannenharten en Divorce.
Recent films of Jeroen Spitzenberger:
 
  

Biografie van Jeroen Spitzenberger

De geboren Rotterdammer Jeroen Spitzenberger is al vanaf jonge leeftijd bezig met zijn grote passie: acteren. Vanaf twaalf jaar oud bezocht hij de jeugdtheaterschool. Na de middelbare school werd hij aangenomen aan de afdeling drama van de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten.

Hij rondde zijn studie succesvol af en speelde hierna mee in toneelstukken van verschillende gezelschappen, zoals De Theatercompagnie, Bonheur, het Onafhankelijk Toneel en het Theater van het Oosten.

In de afgelopen jaren heeft Spitzenberger bij het grote publiek ook bekendheid verworven als tv- en filmacteur. Jeroen was te zien in Nederlandse speelfilms als De Tweeling (2002), Cloaca (2003), De Dominee (2004) en Stille Nacht (2004).

In de speelfilm Alles is liefde (2007) speelt Spitzenberger de rol van Valentijn, de prins op het witte paard, die het hart van Carice van Houten verovert.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Jeroen Spitzenberger?

Jeroen Spitzenberger Top of Flop?
Jeroen Spitzenberger is top!Jeroen Spitzenberger is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)