In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

John Goodman

acteur, stemacteur
Geboren: 20-06-1952, Verenigde Staten

Acteur John Goodman begon zijn carrière in theater en televisiereclames. Hij speelde in veel late night shows in Amerika en werd bekend door zijn rollen in films als "O Brother Where Art Thou?" en de "Blues Brothers".
 
  

Biografie van John Goodman

John Goodman werd in 1952 in Missouri geboren. Hij kreeg een beurs voor rugby, maar raakte geblesseerd en besloot acteur te worden. Hij verhuisde naar New York waar hij in eerste instantie in theaters en televisiereclames optrad. Hij verwierf een plek in verschillende late night shows, waaronder 'Late Night with Conan O'Brien', hij was en is één van de favoriete gasten bij 'Saturday Night Live' (1977) en speelde van 1988 tot 1997 in de met een Emmy Award bekroonde serie 'Roseanne'.

Hij vond zijn plek in de filmindustrie bij het regisseur duo Joel en Ethan Coen, waaronder Barton Fink (1991), The Big Lebowski (1998) en "O Brother, Where Art Thou?" (2000). Hij bleef ook op televisie verschijnen, waaronder in 'The West Wing' en hij is vanaf 2007 de voice over in Dunkin' Donuts reclames.

De rol van Fred Flintstone was hem op het lijf geschreven.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van John Goodman?

John Goodman Top of Flop?
John Goodman is top!John Goodman is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)