In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Peter Jackson

acteur, camera, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 31-10-1961, Nieuw-Zeeland

Peter Jackson groeide op in een klein dorp in Nieuw-Zeeland. Hij trouwde in 1987 en heeft twee kinderen. Hij brak door met de cult-film Bad Taste (1987) en maakte daarna verschillende horrorfilms. Een groot succes was de Lord of the Rings Trilogie
 
  

Biografie van Peter Jackson

Peter Jackson groeide op in een klein dorp in Nieuw-Zeeland. Zijn filmcarriere begon toen hij op achtjarige leeftijd een camera kreeg van een vriend van de familie.

Vanaf dat moment begon Peter filmpjes te maken waarin zijn vrienden rolletjes speelden. De films bevatten veel special effects die op een amateuristische en inventieve manier in elkaar gezet waren.
Op 22-jarige leeft

ijd maakte Peter de film die zijn leven zou veranderen genaamd Bad Taste (1987). De film begon als een grap tussen Peter en zijn vrienden en het duurde vier jaar voordat de film af was. De film zat vol bizarre humor en was op een amateuristische manier gemaakt. Peter speelde zelf de hoofdrol (Derek). Een vriend van Peter zorgde ervoor dat de film op het filmfestival in Cannes werd getoond, waar de film verschillende prijzen won.

Na het succes van Bad Taste openden de deuren voor Peter en maakte hij zijn eerste professionele film Braindead (1992), een horror.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Peter Jackson?

Peter Jackson Top of Flop?
Peter Jackson is top!Peter Jackson is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)