In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Famke Janssen

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 05-11-1965, Nederland

Famke Janssen breekt door als Hollywoodactrice in de film GoldenEye naast Pierce Brosnan. Ze speelt in verschillende films als Rounders, The Gingerbreadman en in drie X-Men films als Jean Grey.
Recent films of Famke Janssen:
 
  

Biografie van Famke Janssen

Famke Janssen emigreert in 1984 naar de Verenigde Staten. Daarvoor werkte ze als model en studeerde kort economie aan de UvA. Ze woont en studeert enige tijd in New York, maar besluit uiteindelijk om haar acteerhobby wat serieuzer te nemen en auditeert voor verschillende rollen in televisieseries.

Ze is in enkele kleine rollen te zien in 'Melrose Place' en 'Star Trek: The Next Generation' en maakt in 1992 haar speelfilmdebuut in "Fathers and Sons".

Haar echte doobraak volgt echter in 1995 als ze naast Pierce Brosnan te zien is in de Bondfilm GoldenEye als de femme fatale Xenia Onatopp. Hierna is ze in verschillende films te zien als The Gingerbread Man, Rounders en Celebrity.

Met haar rol als Jean Grey in X-Men en de vervolgfilms X-Men 2 en X-Men: The Last Stand vestigt ze definitief haar naam in Hollywood.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Famke Janssen?

Famke Janssen Top of Flop?
Famke Janssen is top!Famke Janssen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)