In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Christian Bale

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 30-01-1974, Groot-Brittannië

Christian Bale verscheen al op zijn achtste in een reclamespotje. Hij werd bekend bij het grote publiek door zijn rol als seriemoordenaar in American Psycho.
Recent films of Christian Bale:
 
  

Biografie van Christian Bale

Christian Bale werd geboren in Wales en bestempelt zijn jeugd zelf als 'interessant'. Zijn moeder was clown, waardoor hij al op vroege leeftijd in aanraking kwam met muziek en acteren. Zijn vader moedigde zijn acteer ambities aan, waardoor hij al op zijn achtste in een reclamespotje verscheen.

Bale werd op dertienjarige leeftijd bekend bij groot publiek door zijn rol in Steven Spielbergs Tweede Wereldoorlog epos Empire of the Sun(1987), waarvoor hij een prijs in de wacht sleepte.

Hij speelde vervolgens in verschillende films, maar zijn rol van de seriemoordenaar in American Psycho in 1999 was toch wel het meest spraakmakend. In 2004 speelde hij opnieuw in een psychologische thriller, The Machinist. Voor de rol van de mysterieuze stalker viel hij in een paar maanden bijna dertig kilo af. Vervolgens moest hij voor Batman Begins in evenveel tijd een enorme spierenmassa opbouwen.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Christian Bale?

Christian Bale Top of Flop?
Top? Christian Bale is top!Christian Bale is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)