In de lounge deze week: 0 reacties 7 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

David Lynch

acteur, art director, geluid, montage, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 20-01-1946, Verenigde Staten

David Lynch staat bekend als regisseur van surrealistische, nachtmerries oproepende en droomachtige films met veel aandacht voor filmgeluid. Hij vergaarde bekendheid met de films The Elephant Man, Blue Velvet en televisieserie Twin Peaks.
Recent films of David Lynch:
 
  

Biografie van David Lynch

David Lynch werd in 1946 in Montana geboren. Hij ging naar de Corcoran School of Art in Washington, de School of the museum of Fine Arts in Boston en belandde uiteindelijk op de Pennsylvania Academy of Arts in 1966.
Zijn eerste korte film was 'Six Men Getting Sick' uit 1966.. Vanaf 1970 richtte Lynch zich totaal op film. Hij won een som van vijfduizend euro van het Amerikaanse filminstituut om 'The Grandmother' te produceren.

In 1971 ging hij naar het AFI Conservatorium en begon aan zijn eerste lange film Eraserhead. Hij zegt zelf dat deze bizarre film over een man wiens vriendin een constant huilend misvormd wezen baart, zijn eigen 'Philadelphian story' vertelt. Eraserhead werd een cult klassieker, waardoor Lynch aan de top van de avant-garde filmindustrie belandde. Door Eraserhead vroeg producer Mel Brooks Lynch om The Elephant Man (1980) te regisseren.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van David Lynch?

David Lynch Top of Flop?
David Lynch is top!David Lynch is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)