In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Emily Mortimer

acteur, stemacteur
Geboren: 01-12-1971

Emily Mortimer is een brave actrice die toch openstaat voor veel verschillende soorten rollen. Ze brak in 1999 door met haar rol in Notting Hill.
Recent films of Emily Mortimer:
 
  

Biografie van Emily Mortimer

Emily Mortimer groeide op in Londen en verscheen tijdens haar studententijd voor het eerst op het podium. Voordat ze actrice werd, schreef ze een column voor de Daily Telegraph.

Op de universiteit werd ze ontdekt door een producent die haar vervolgens introduceerde in de wereld van de televisieseries. Ze speelde een rol in 'The Glass Virgin'(1995) en 'Sharpe's Sword'. Haar eerste filmrol was in The Ghost And the Darkness (1996). Vervolgens verscheen ze in 'The Last of the High Kings', Elizabeth en in de miniserie 'Cider with Rosie'.

1999 was een mooi jaar voor Mortimer. Ze speelde dat jaar drie rollen die haar bekendheid buiten Engeland zouden opleveren. De eerste was in Notting Hill, de tweede in de serie 'Noah's Ark' en de derde in Scream 3. Hierop volgden meerdere grote rollen, waaronder in Lovely & Amazing(2001), The Kid, The 51st State (2002).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Emily Mortimer?

Emily Mortimer Top of Flop?
Emily Mortimer is top!Emily Mortimer is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)