In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Carrie-Anne Moss

acteur, stemacteur
Geboren: 21-08-1967, Canada

Carrie-Anne Moss' grote doorbraak kwam toen zij gekozen werd om de in latex gehulde hacker Trinity te spelen in de kaskraker The Matrix. Andere bekende films waar Moss aan meewerkte zijn: Memento, Red Planet en Chocolat.
Recent films of Carrie-Anne Moss:
 
  

Biografie van Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss deed op haar elfde aan kinder musical theater. In haar laatste jaar van de middelbare school tourde Moss door Europa met het koor van de school. Na de middelbare school ging zij naar de toneelacademie en ten tijde van de jaren '80 streefde Moss een carrière als model na. Toen zij voor een opdracht in Spanje was, werd Moss gevraag voor een rol in de drama serie 'Dark Justice'; dit was haar eerste tv-optreden.

Moss' grote doorbraak kwam toen zij gekozen werd om de in latex gehulde hacker Trinity te spelen in de kaskraker The Matrix; waarin zij samenwerkte met Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Hugo Weaving. Vervolgens verscheen zij ook in het tweede en derde deel van de film - The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions - en werkte zij mee aan videospellen en geanimeerde spin-offs van de film.

Andere bekende films waar Moss na The Matrix aan meewerkte zijn: Christopher Nolan's Memento, de sciencefictionfilm Red Planet en Lasse Hallström's Chocolat met Juliette Binoche, Alfred Molina en Judi Dench.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Carrie-Anne Moss?

Carrie-Anne Moss Top of Flop?
Top? Carrie-Anne Moss is top!Carrie-Anne Moss is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)