In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Christopher Plummer

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 13-12-1929, Canada

Christopher Plummer werd bekend door zijn vertolking van kapitein Von Trapp in de musical The Sound of Music. Hij is zowel op theater- als op filmgebied actief. Meer benoemenswaardige rollen waren die in Star Trek IV en Twelve Monkeys.
Recent films of Christopher Plummer:
 
  

Biografie van Christopher Plummer

Christopher Plummer werd in 1929 geboren in Ontario, Canada. Hij studeerde voor concertpianist maar ontwikkelde al snel een voorliefde voor theater en begon met acteren op de middelbare school. In Montreal begon Plummer zijn professionele carrière op het podium en de radio. Hij won een Theatre World Award en bleef actief in het theater.

Plummers filmcarrière begon in 1958 met een rol in "Stage Struck". Daarop volgden een aantal succesvolle films, waaronder "Battle of Britain" (1969), "Star Trek IV: The Undiscovered Country" (1991), Malcolm X (1992) en Twelve Monkeys (1995). In 1999 won hij veel prijzen voor zijn vertolking van een televisiejournalist in The Insider. Maar het bekendst is hij wel door zijn vertolking van kapitein Von Trapp in "The Sound of Musical" uit 1965.

Plummer heeft in ongeveer honderd televisieprogramma's en series opgetreden. Hij won o.a. een Emmy voor zijn rol in 'Hamlet at Elsinore', 'The Thorn Birds en 'Nuremberg'.

Wat vind jij van Christopher Plummer?

Christopher Plummer Top of Flop?
Christopher Plummer is top!Christopher Plummer is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)