In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Julia Roberts

acteur, stemacteur
Geboren: 28-10-1967, Verenigde Staten

Julia Roberts brak in 1990 door met haar rol in de romantische komedie Pretty Woman. In 2001 ontving ze een Oscar voor haar rol in "Erin Brokovitch".
Recent films of Julia Roberts:
 
  

Biografie van Julia Roberts

Julia Roberts werd in 1967 geboren in Atlanta. Haar ouders waren acteurs, evenals haar broer en zus later. Roberts wilde dierenarts worden, maar volgde eerst de studie journalistiek en vertrok vervolgens met haar zus naar New York om zich daar op het acteren te storten. Ze begon met kleine rollen in films en televisieseries en trok voor het eerst echt de aandacht in "Mystic Pizza" in 1988.

Roberts kreeg in 1990 wereldwijde bekendheid door haar rol in de romantische komedie Pretty Woman als tegenspeelster van Richard Gere. Ze verdween een paar jaar uit de filmwereld, maar kwam in 1993 terug met The Pelican Brief en in 1996 in Michael Collins. Daarop volgden een aantal missers, vooral doordat ze rollen speelde die niet bij haar pasten. In 1997 en de jaren daarna bewees ze nogmaals dat haar kracht ligt in romantische komedies met haar rollen in "My Best Friends Wedding", Notting Hill en Runaway Bride.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Julia Roberts?

Julia Roberts Top of Flop?
Julia Roberts is top!Julia Roberts is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)