In de lounge deze week: 0 reacties 1 mening 0 top/flops
Bookmark and Share

Mickey Rourke

acteur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 16-09-1952, Verenigde Staten

Mickey Rourke bewoog in zijn leven meerdere keren tussen de werelden van boxen en film. Met zijn bekroonde rol in The Wrestler laat hij zijn beide talenten zien.
Recent films of Mickey Rourke:
 
  

Biografie van Mickey Rourke

Mickey Rourke begon op zijn twaalfde met boxen. Hij liep echter twee hersenbeschadigingen op en verliet tijdelijk de boksring. Een vriend bezorgde hem vervolgens zijn eerste rol in een theaterstuk en hij besloot acteerlessen te nemen. Zijn debuutfilm was 1941 (1979) van Steven Spielberg.

In 1981 brak hij door met zijn rol als brandstichter in Body Heat. Vervolgens speelde hij in 'The Outsiders' en Rumble Fish. Met zijn rol in The Pope of Greenwich Village (1984) trok hij wederom de aandacht van de filmcritici. De film was een box office flop, maar werd wel een kleine cult hit.

In de jaren tachtig speelde Mickey Rourke veel bijrollen in o.m. . '9.5 Weeks', 'Barfly', 'Year of the Dragon' en Angel Heart. Er volgden nog een paar goede rollen, waaronder in Harley Davidson and the Marlboro Man (1991), maar in 1991 besloot Rourke weer te beginnen met boxen.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Mickey Rourke?

Mickey Rourke Top of Flop?
Top? Mickey Rourke is top!Mickey Rourke is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)