In de lounge deze week: 0 reacties 6 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Thomas Acda

acteur, regisseur
Geboren: 06-03-1967, Nederland

Thomas Acda is vooral bekend als lid van het muzikale duo Acda en De Munnik. Maar hij verscheen ook in meerdere films waaronder Madelief: Krassen in het Tafelblad, De Scheepsjongens van Bontekoe en Alles is liefde.
Recent films of Thomas Acda:
 
  

Biografie van Thomas Acda

Thomas Acda is een Nederlandse zanger en acteur. Hij is vooral bekend als lid van het muzikale duo Acda en De Munnik.

Na de Havo ging Acda naar de toneelacademie, maar hij stapte al snel over naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar ontmoette hij Paul de Munnik en samen maakten zij hun afstudeerproductie.

Twee jaar later deden zij weer een theaterproductie met elkaar; vervolgens stortten zij zich de muziekwereld in en traden zij naar buiten als Acda en De Munnik.

Na zijn afstuderen was Acda actief binnen verschillende kunstdisciplines: hij trad op met de band 'Herman en ik', speelde in tv-series als 'In voor en tegenspoed' en 'Dit was het nieuws', zat in de cabaretredactie van het programma 'Spijkers' en speelde in een aantal films waaronder All Stars (1997), Madelief: Krassen in het Tafelblad (1998), Lek (2000), In Oranje (2004), De Scheepsjongens van Bontekoe (2007) en Alles is liefde (2007).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Thomas Acda?

Thomas Acda Top of Flop?
Top? Thomas Acda is top!Thomas Acda is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)