In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Kristin Scott Thomas

acteur
Geboren: 24-05-1960, Groot-Brittannië

Kirstin Scott Thomas is een actrice van Engelse komaf, maar speelt vaak in Franse films vanwege haar lange verblijf in Frankrijk. Ze won verscheidene prijzen en speelde haar bekendste rol in The English Patient.
Recent films of Kristin Scott Thomas:
 
  

Biografie van Kristin Scott Thomas

Kirstin Scott Thomas werd in 1960 geboren in Engeland. Zowel haar vader als haar stiefvader kwamen als piloot om bij een vliegtuigongeluk. Na haar middelbare school volgde Scott Thomas een opleiding tot dramalerares. Op haar negentiende werd ze au pair in Parijs omdat haar acteertalenten niet groot genoeg waren. In Parijs volgde ze opnieuw een opleiding tot actrice en speelde in haar eerste film Under the Cherry Moon het Franse meisje naast popster Prince.

Waarschijnlijk haar bekendste rol speelde ze in 1996 in The English Patient, als ontrouwe echtgenote. Ze verscheen ook in televisieseries, waaronder 'Absolutely Fabulous' en in theaterstukken. In 2003 ontving ze een OBE (Order of the British Empire) en een Légion d'honneur van de Franse regering (de grootste Franse onderscheiding voor burgers) in 2005.

In 2007 speelde ze Arkadina in een Londense uitvoering van Chekhovs "The Seagull", waarvoor ze een Laurence Olivier Award voor beste actrice won.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Kristin Scott Thomas?

Kristin Scott Thomas Top of Flop?
Kristin Scott Thomas is top!Kristin Scott Thomas is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)