In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Steven Spielberg

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 18-12-1946, Verenigde Staten

Steven Spielberg begon al in zijn tienerjaren met het regisseren van kleine films. Hij verwierf op jonge leeftijd een contract bij Universal Studios en boekte vervolgens het ene succes op het andere. Hoogtepunten zijn o.a. Jurassic park, Indiana Jone
Recent films of Steven Spielberg:
 
  

Biografie van Steven Spielberg

Steven Spielberg werd in 1946 in Ohio geboren als zoon van een concertpianiste en een computer ondernemer. In zijn tienerjaren maakte Spielberg amateuristische 8 mm avonturenfilms met zijn vrienden.

Op zijn dertiende won hij een prijs voor zijn veertig minuten durende oorlogsfilm 'Escape to Nowhere'. Op zijn zestiende schreef en regisseerde hij zijn eerste onafhankelijke film, de 140 minuten durende avontuurlijke science fiction film 'Firelight'. Spielberg werd al om dit vroege succes geroemd.

Spielberg begon zijn carrière met televisieseries en boekte meteen succes met 'Night Gallery' met Joan Crawford en 'Marcus Welby, M.D. Hij werd gevraagd voor drie televisiefilms: Duel (1971), The Exorcist (1973) en 'Savage'. In 1975 kreeg mocht hij de horrorfilm "Jaws' regisseren. De film was een enorme hit, won drie Academy Awards en behaalde een box office record met meer dan 100 miljoen dollar.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Steven Spielberg?

Steven Spielberg Top of Flop?
Steven Spielberg is top!Steven Spielberg is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)