In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Juliette Binoche

acteur
Geboren: 09-03-1964, Frankrijk

Juliette Binoche begon al op haar achttiende met acteren in theatergezelschappen. Ze brak door met Rendez-Vous in 1985 en won vanaf dat moment vele prijzen met haar acteertalent.
Recent films of Juliette Binoche:
 
  

Biografie van Juliette Binoche

Juliette Binoche werd in 1964 geboren in Parijs als dochter van een beeldhouwer/theaterregisseur en een actrice. Ze begon al vrij vroeg met acteren in amateur theatergezelschappen en begon op haar achttiende aan de acteeropleiding (CNSAD) in Parijs. Na in Frankrijk, België en Zwisterland te hebben getourd met een theatergezelschap begon ze in kleine Franse films te spelen. Haar eerste films gingen over modebewuste jonge vrouwen die hun leven en hun seksualiteit ontdekken. Deze kleine rollen leidden tot grotere rollen, zoals in Jean-Luc Godard"'s "Je vous salue, Marie".

In 1985 kreeg Binoche de hoofdrol in André Téchiné's Rendez-Vous. De film verscheen datzelfde jaar op het Cannes filmfestival en won de prijs voor beste regisseur. Binoche kreeg er later haar eerste César Award nominatie voor. In 1986 speelde ze Tereza in Philip Kaufman's The Unbearable Lightness of Being, gebaseerd op de roman van Milan Kundera.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Juliette Binoche?

Juliette Binoche Top of Flop?
Juliette Binoche is top!Juliette Binoche is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)