In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Christopher Walken

acteur, stemacteur
Geboren: 31-03-1943, Verenigde Staten

Christopher Walken is een Oscar-winnende acteur uit de VS. Hij is onder meer bekend van films als "The Anderson Tapes", Annie Hall en Pulp Fiction en meer recentelijk Catch Me If You Can (2002) en Click (2006).
Recent films of Christopher Walken:
 
  

Biografie van Christopher Walken

Christopher Walkens moeder had altijd al de droom dat een van haar zoons het tot ster zou schoppen. Dit stimuleerde Walken om dans- en toneellessen te nemen en om audities te doen. Aanvankelijk leidde dit tot enkele kleine rollen in televisieseries.

Zijn doorbraak kwam in 1969 toen hij een rol kreeg in de film "Me and My Brother". Kort daarna verscheen hij in "The Anderson Tapes" (1971) naast Sean Connery. In 1977 werd hij gevraagd voor de film Annie Hall geregiseerd door Woody Allen en speelde hij de suicidale broer van Annie Hall.

The Deer Hunter uit 1978 vormt een van de hoogtepunten uit de carrière van Walken. Hij speelde hierin naast onder meer Robert De Niro en werd beloond met een Oscar.

In de jaren tachtig en negentig speelde Christopher Walken nog in diverse legendarische films als A View to a Kill (1985) en Pulp Fiction (1994).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Christopher Walken?

Christopher Walken Top of Flop?
Christopher Walken is top!Christopher Walken is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)