In de lounge deze week: 0 reacties 2 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Forest Whitaker

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren: 15-07-1961, Verenigde Staten

Whitaker werd geboren in Texas. Hij brak door met "The Color in Money" en speelde in o.m. Platoon en Good Morning, Vietnam. Voor zijn rol als Idi Amin in The Last King of Scotland werd hij genomineerd voor een Oscar.
Recent films of Forest Whitaker:
 
  

Biografie van Forest Whitaker

Forest Whitaker begon zijn middelbare schoolcarrière met een football-studiebeurs. De atletische en stevig gebouwde jongen, richtte zijn pijlen echter als gauw op muziek en later op acteren.

Whitaker maakte zijn filmdebuut op zijn 21ste in de film "Fast Times at Ridgemont High", waarin hij een football-speler speelt. Hij deed ervaring op in verschillende televisieseries, waaronder de epische televisiefilm 'North and South' over de burgeroorlog in de VS.

Zijn doorbraak kwam met de film The Color of Money, waarna hij speelde in grote producties als Platoon, Stakeout en Good Morning, Vietnam. Hij vestigde zijn naam definitief dankzij zijn rol in Clint Eastwood's Bird waarin hij in de huid van de Jazzmusicus Charlie Parker kroop. Voor deze rol ontving Whitaker een Golden Globe-nominatie en de prijs voor beste acteur op het filmfestival in Cannes.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Forest Whitaker?

Forest Whitaker Top of Flop?
Top? Forest Whitaker is top!Forest Whitaker is flop!
Totaal: +2 (2), Week: 0 (0)