In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Edwin Jonker

acteur, stemacteur

In 2001 won Edwin Jonker een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de muscial 'Rent'. Daarna speelde hij in 'The Lion King' en 'Billy Holiday'.
Recent films of Edwin Jonker:
 
  

Biografie van Edwin Jonker

Edwin Jonker studeerde na de HAVO en het VWO een jaar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was in het theater onder andere te zien in de musicals 'Home', 'Rent' en 'Copacabana'.

Op het witte doek was Edwin te bewonderen in de films Oesters van Nam Kee, Polonaise en Bella Bettien. Hij vertolkte rollen in diverse televisieseries: in "Trauma 24/7", Costa!, "Spangen", "Baantjer" en in de Belgische misdaadserie "Recht Op Recht".

Verder won Edwin in 2001 een John Kraaykamp Musical Award voor 'Beste Mannelijke Bijrol' voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in 'Rent'. Daarna speelde Jonker de rol van Mufasa in 'The Lion King'.

Vanaf november 2007 staat Edwin Jonker naast Ruth Jacott op de planken in de musical 'Billy Holiday', over het leven van deze legendarische zangeres. In deze musical speelt hij alle mannelijke rollen.

Edwin Jonker had een relatie met musicalster Nurlaila Karim, met wie hij twee kinderen heeft: Gaia en Jay.

Wat vind jij van Edwin Jonker?

Edwin Jonker Top of Flop?
Edwin Jonker is top!Edwin Jonker is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)