In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Robin Williams

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 21-07-1951, Verenigde Staten
Gestorven: 11-08-2014

Robin Williams deed een acteursopleiding en was een tijd lang stand-up komediant. Later speelde hij o.a. in de films Good Morning, Vietnam (1987), Mrs. Doubtfire (1993), Good Will Hunting (1997) en Night at the Museum (2006)
Recent films of Robin Williams:
 
  

Biografie van Robin Williams

Voordat Robin Williams aan zijn filmcarrière begon studeerde hij politicologie. Hij verwisselde deze studie later voor een theateropleiding. Dit resulteerde al snel in een aantal optredens als stand-up komediant.

Aan het eind van de jaren zeventig werd Williams gevraagd om in een aflevering van de TV-serie "Happy Days" te spelen. Dit optreden leverde hem een vaste rol op in de opvolger van deze serie, "Mork and Mindy" genaamd.

Vanaf de jaren tachtig verscheen Robin Williams ook in diverse speelfilms. Good Morning, Vietnam (1987) kan als zijn echte doorbraak beschouwd worden. Andere grote successen waren Mrs. Doubtfire (1993) waarin hij zowel een vader als een oudere huishoudster speelt en Good Will Hunting (1997) waar hij de psycholoog van Will Hunting (Matt Damon) vertolkt.

Recenter verscheen Robin Wiliams in Man of the Year en Night at the Museum (2006).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Robin Williams?

Robin Williams Top of Flop?
Robin Williams is top!Robin Williams is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)