In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Michael Sheen

acteur, stemacteur
Geboren: 05-02-1969, Groot-Brittannië

Michael Sheen brak door met zijn vertolking van Mozart in het theaterstuk 'Amadeus' in 1999. Hij is actief in het theater en speelde o.a. in de films The Deal, The Queen en Frost/Nixon.
Recent films of Michael Sheen:
 
  

Biografie van Michael Sheen

Michael Sheen werd geboren in Wales en ging op jonge leeftijd naar de Bristol Old Vic Theatre School. Hij won in zijn tweede jaar al de Laurence Oliver Bursary voor buitengewone optredens. Tijdens zijn opleiding verscheen hij in 1991 in 'When She Danced' en stopte met school om zich compleet op zijn theatercarrière te storten.

Hij speelde een aantal legendarische theaterrollen, waaronder Romeo in 'Romeo and Juliet', de hoofdrol in Yukio Ninawaga's 'Peer Gynt' (1994) en in 'Look Back in Anger' (1994 en 1999). In de jaren negentig begon hij ook te verschijnen op televisie en in films. Hij speelde in de serie 'Gallowglass' en in 1994 verscheen hij in zijn eerste film, Mary Reilly. Daarna speelde hij o.m. in Othello (1995), Wilde (1997) en 'Heartlands' (2002).

Sheen brak echt door met zijn rol als Wolfgang Amadeus Mozart in het theaterstuk 'Amadeus' in 1999.. Door dit succes verscheen hij vervolgens aan de zijde van bekende acteurs Heath Ledger, Wes Bentley en Kate Hudson in The Four Feathers en als tegenspeler van Kate Beckinsale in Underworld (2003).
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Michael Sheen?

Michael Sheen Top of Flop?
Michael Sheen is top!Michael Sheen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)