In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Renée Soutendijk

acteur, stemacteur
Geboren: 21-05-1957, Nederland

Bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit', bij de rest van de wereld is ze vooral bekend van verschillende Hollywoodfilms. Sinds 2003 is zij ook weer op het toneel te zien.
Recent films of Renée Soutendijk:
• Redbad
• Boy 7
 
  

Biografie van Renée Soutendijk

Haar debuut voor de camera’s maakte zij in 1978 in de succesvolle KRO-televisieserie Dagboek van een Herdershond (Willy van Hemert). Met haar rol in Pastorale 1943 bereikte Renée in één klap de status van filmster. De wijze waarop zij als 20-jarige de boerenmeid Marie gestalte gaf, ontlokte de filmpers lovende woorden (“het nieuwe gezicht van de Nederlandse film?”).

Hierna volgeden de rollen zich snel op in films als Doodzonde, Een Vrouw Als Eva, Spetters (Paul Verhoeven) en Het Meisje met het Rode Haar. Het sprong naar het buitenland was het logisch gevolg.

Inmiddels is zij bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit'. In het theater maakte Renée haar succesvolle rentree met de toneelvoorstelling 'Eten met Vrienden'. In het seizoen 05-06 speelde ze de titelrol in het toneelstuk 'Juliana'.

Trivia

Als jong meisje was ze turnster en via een danslerares kwam ze bij de toneelakabemie.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Renée Soutendijk?

Renée Soutendijk Top of Flop?
Renée Soutendijk is top!Renée Soutendijk is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)