In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Bill Murray

acteur, stemacteur
Geboren: 21-09-1950, Verenigde Staten

Bill Murray begon zijn carričre met radio en televisie optredens. Zijn eerste film was Meatballs in 1979, daarop volgden komische rollen als in Ghostbusters en dramatische rollen als in Lost in Translation.
Recent films of Bill Murray:
 
  

Biografie van Bill Murray

Bill Murray werd in 1950 in Illinois vlakbij Chicago geboren en groeide op in een Ierse katholieke familie. In zijn tienerjaren was hij de zanger van de band de Dutch Masters en speelde hij in het schooltheater.

In 1975 verhuisde Bill Murray naar New York en kreeg daar een rol in The National Lampoon Radio Hour. In hetzelfde jaar verscheen hij voor het eerst op televisie in Saturday Night Live with Howard Cosell met dierenoptredens en schreeuwende kleine kinderen. Hij had zijn eerste filmrol in 'Meatballs' in 1979, een Canadese komedie. Daarop volgden Where the Buffalo Roam en Tootsie. In 1984 speelde hij zijn eerste dramatische hoofdrol in de verfilming van de roman 'The Razor's Edge'. Dit was een grote flop. In hetzelfde jaar speelde hij in de komedie Ghostbusters, de grootste film in dat jaar.

Murray stopte vier jaar met acteren en studeerde filosofie en geschiedenis aan de Sorbonne in Parijs.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Bill Murray?

Bill Murray Top of Flop?
Top? Bill Murray is top!Bill Murray is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)