In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Woody Allen

acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 01-12-1935

Woody Allen is een drievoudig Oscar-winnende acteur, regisseur maar ook jazz-muzikant en schrijver. Hij maakte onder meer de films Annie Hall, Manhattan en Match Point.
Recent films of Woody Allen:
 
  

Biografie van Woody Allen

Woody Allen werd geboren in een Joodse familie te New York in 1935.. Hij groeide op in New York en maakte later verschillende films die deze stad als uitgangspunt hebben.

Al op jonge leeftijd schreef Allen grappen die hij vervolgens verkoopte aan columnisten van kranten. Daarnaast begon hij op te treden met kleine comedyshows. Na zijn middelbare school, studeerde hij film en communicatie aan de New York University, maar had daar veel problemen en maakte zijn studie niet af.

Al op negentienjarige leeftijd schreef Allen zijn eerste filmscript. In 1965 verscheen zijn eerste echte bioscoopfilm What's New, Pussycat. Vervolgens bracht hij bijna jaarlijks een nieuwe film uit waarvan velen tot de klassiekers behoren. Vaak is hij niet alleen regisseur, maar heeft hij ook een hoofd- of bijrol in zijn films. Hij won in totaal drie Oscars: één voor Annie Hall (1977) en twee voor Hannah and Her Sisters (1987).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Woody Allen?

Woody Allen Top of Flop?
Woody Allen is top!Woody Allen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)