In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Iggy Pop

acteur, musicus, stemacteur
Geboren: 21-04-1947, Verenigde Staten

Het leven van Iggy is een van de ware rock’n roll mythes vol drugs, sex, rauwe rock n’roll. Met name door Iggy’s podiumact behoren de Stooges tot een van de grootste inspiratiebronnen van de punkscene.
Recent films of Iggy Pop:
 
  

Biografie van Iggy Pop

Welke artiest slaagt erin om op zijn 60e elke band op Lowlands zijn hielen te laten zien met de vuigste rockshow van 2006? Juist Iggy Pop en zijn Stooges.

Het leven van Iggy is een van de ware rock’n roll mythes vol drugs, sex, rauwe rock n’roll. Begonnen in de mid sixties in allerlei schoolbands rond Detroit, groeien zijn Stooges met classics als I wanna be your dog en No Fun uit tot de vaandeldragers van de garagerock. Met name door Iggy’s podiumact behoren de Stooges tot een van de grootste inspiratiebronnen van de punkscene.

Na het uiteenvallen van de Stooges en totale geestelijke ineenstorting door drank en drugs word Iggy onder de hoede genomen door David Bowie. Uit die samenwerking komt in ”77 het doorbraakalbum Lust for life met gelijknamige hit voort en klassieker The Passenger.

In het decennium hierna ontwikkeld Pop zich steeds meer tot een veelzijdig artiest, met naast uitbrengen van albums en het vele optreden, acteren in films als "the Colour of money", Sid & Nancy en "Cry baby" en het schrijven van een boek I need more.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Iggy Pop?

Iggy Pop Top of Flop?
Iggy Pop is top!Iggy Pop is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)