In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Najib Amhali

acteur
Marokko

De winnaar van het Leids Cabaret Festival 1998 noemt zichzelf de Marokkaan van de Jordaan. Met humor als wapen, probeert hij de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn afkomst vanaf het podium te bestrijden.
Recent films of Najib Amhali:
 
  

Biografie van Najib Amhali

De winnaar van het Leids Cabaret Festival 1998 noemt zichzelf de Marokkaan van de Jordaan. Met humor als wapen, probeert hij de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn afkomst vanaf het podium te bestrijden, maar dan wel op een hartverwarmende manier. "Najib heeft alles in zich wat hem tot een goede cabaretier kan maken. Hij is maatschappelijk geŽngageerd en durft stelling te nemen. Bovendien blijkt hij erg veelzijdig door ook zijn vaardigheden als rapper en imitator te tonen", aldus Trouw.
Het Brabants Dagblad schreef: "Najib Amhali is een van de oorspronkelijkste en sterkste talenten die het Leids Cabaret Festival de afgelopen jaren naar voren heeft gebracht. Hij is een geweldig rapper en imitator van geluiden, wat hij terloops illustreert, maar overtuigt vooral met zijn verhalen over zijn vader."

De 'Marokkaan uit de Jordaan' kwam voor het eerst in Nederland in 1972, waar hij om te beginnen in verzekerde bewaring werd gesteld, omdat hij het vliegverkeer stoorde met babyfoongeluiden.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Najib Amhali?

Najib Amhali Top of Flop?
Najib Amhali is top!Najib Amhali is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)