In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Yorick van Wageningen

acteur
Geboren: 16-04-1964, Nederland

Yorick van Wageningen is één van de weinige Nederlandse acteurs die regelmatig filmrollen spelen in Hollywood. Hij speelde o.a. in Beyond Borders en "Chronicles of Riddick".
Recent films of Yorick van Wageningen:
 
  

Biografie van Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen begon zijn acteer carrière met kleine rollen in televsieseries als 'Spijkerhoek' en 'Goede tijden, slechte tijden'. Vervolgens speelde hij een paar jaar in het theater. Het toneelstuk 'Total Loss' werd verwerkt tot een film door Dana Nechushtan. In Nederland had de film niet veel succes, maar toen Steven Spielberg de film te zien kreeg, werd hij zo enthousiast dat hij Van Wageningen een rol aanbood in Minority Report, terzijde van Tom Cruise.

Tegelijkertijd kreeg hij een rol in Joel Schumachers nieuwe film aangeboden. Hij koos voor Minority Report, maar kon uiteindelijk niet deelnemen aan de film vanwege problemen met zijn werkvergunning. Zijn internationale filmcarrière liet echter niet lang op zich wachten. Hij speelde in 2004 in Beyond Borders naast "Angelina Jolie' en Clive Owen. Daarna volgden o.a.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Yorick van Wageningen?

Yorick van Wageningen Top of Flop?
Yorick van Wageningen is top!Yorick van Wageningen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)