In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Darren Aronofsky

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 12-02-1969, Verenigde Staten

Darren Aronofsky debuteerde met Pi in 1996. Hij maakte niet veel, maar wel indrukwekkende films, waaronder 'Requiem for a Dream" en The Wrestler.
Recent films of Darren Aronofsky:
 
  

Biografie van Darren Aronofsky

Darren Aronofsky van 1987 tot 1991 antropologie, film en animatie aan de Harvard University. Met zijn afstudeerproject 'Supermarket Sweep' werd hij een finalist van de Student Academy Awards.

Pas vijf jaar later maakte hij zijn volgende film, Pi (1996). De film gaat over een man die beweert dat alles in de natuur verklaard kan worden door middel van nummers. In 2000 debuteerde zijn adaptatie van Requiem for a Dream van 'Hubert Selby'. De film werd getoond op het filmfestival in Cannes en kreeg een staande ovatie van 13 minuten.

In 2005 volgde The Fountain. De originele cast was Brad Pitt en Cate Blanchett, maar uiteindelijk speelden Hugh Jackman en Rachel Weisz de hoofdrol in de film. Het was geen groot succes. Drie jaar later kwam Aronofsky echter met The Wrestler, een film over de gepensioneerde boxer Randy 'The Ram' Robinson, met tevens gepensioneerde boxer, Mickey Rourke in de hoofdrol.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Darren Aronofsky?

Darren Aronofsky Top of Flop?
Darren Aronofsky is top!Darren Aronofsky is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)