In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Johan Leysen

acteur, stemacteur
Geboren: 19-02-1950, BelgiŽ

Johan Leysen maakte zijn Nederlandse debuut in Het meisje met het rode haar. Hij speelt sindsdien in films over de hele wereld en leeft zich altijd goed in zijn rollen in.
Recent films of Johan Leysen:
 
  

Biografie van Johan Leysen

Johan Leysen werd in 1950 in BelgiŽ geboren. Hij begon met acteren in het theater, maar zodra de filmwereld binnen zijn bereik kwam, was hij er niet meer weg te slaan. Zijn eerste rol in een Nederlandse film was in 1984 in Het Meisje met het Rode Haar. Daarop volgden rollen in "De grens", Ei en Romeo.

Hij verwierf internationale bekendheid en speelde in films van verschillende komaf. De Franse regisseur "Jean Luc Godard" castte hem in "Je vous salue" en hij vervulde de rol van viezerik in de Belgische Daens over de invloeden van de kerk en het communisme in BelgiŽ. Spaans leerde hij voor de film "Colpa di luna" van "Alberto Simon" en Nederland vergat hij ook niet. Hij speelde nog in De Langste Reis en in Zomerhitte.

Leysen bereidt zich altijd goed voor op zijn rollen. Hij leert de taal van het betreffende land en bezoekt van te voren de plekken waar het verhaal zich zal afspelen.

Wat vind jij van Johan Leysen?

Johan Leysen Top of Flop?
Johan Leysen is top!Johan Leysen is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)