In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

DaniŽl Boissevain

acteur, stemacteur
Geboren: 29-06-1969

DaniŽl Boissevain werkte als surfinstructeur maar begon daarna met acteren. Hij speelde in diverse Nederlandse tv-series en films en maakt bovendien muziek.
Recent films of DaniŽl Boissevain:
 
  

Biografie van DaniŽl Boissevain

Nadat DaniŽl Boissevain als surfinstructeur op de Scilly eilanden had gewerkt, begon hij met acteren.

Hij studeerde aan de toneelschool en speelde al snel in verschillende Nederlandse tv-series zoals '12 steden, 13 ongelukken', 'All-Stars' en 'Westzijde Posse'. Bovendien had hij grote en kleine rollen in films als Angie, De Zeemeerman en The Discovery Of Heaven.

Naast op tv en in films is DaniŽl Boissevain ook op het toneel te zien, o.a. in het stuk 'Trainspotting'. Bovendien nam hij een pop-rock plaat op waarop Ilse de Lange meezong.

In 2006 speelde hij de hoofdrol in de verfilming van het leven van Herman Brood, genaamd Wild Romance. In hetzelfde jaar nam hij de rol van Rits op zich in de musical 'Doe Maar!'. Hij won hiervoor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical.

Vanaf maart 2009 zal Boissevain te zien zijn in de musical 'Brandende Liefde', die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jan Wolkers.

Wat vind jij van DaniŽl Boissevain?

DaniŽl Boissevain Top of Flop?
DaniŽl Boissevain is top!DaniŽl Boissevain is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)