In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Cher

acteur, stemacteur
Geboren: 20-05-1946, Verenigde Staten

Cher was in de jaren '60 ongekend populair als de helft van het duo Sonny & Cher. Daarna was ze jarenlang uit beeld, maar in de jaren '90 vierde ze grote film- en muzieksuccessen.
Recent films of Cher:
 
  

Biografie van Cher

Cherilyn LaPiere Sarkisian werd op 20 mei 1946 in El Centro, Californie, geboren. Hier bracht ze haar eerste levensjaren door bij haar strenge stiefvader Gilbert La Piere, wiens achternaam ze overnam. Haar echte ouders zijn actrice Georgia Holt en John Sarkisian.

Cherilyn, die als kind al Cher genoemd werd, was niet gelukkig met haar situatie. Op zestienjarige leeftijd stopte ze met school en reisde naar Los Angeles, waar ze zich met kleine baantjes in leven hield.

Ze kreeg onder andere een baan als kelnerin in een bar aan de Hollywood Boulevard. Kort daarop leerde ze Salvatore 'Sonny' Bono kennen. De twee raakten bevriend met elkaar en Cher begeleidde Sonny naar de Gold Star Studios, waar ze voor een zieke achtergrondzangeres mocht invallen.

Producent Phil Spector herkende haar talent meteen en hoewel ze geen opleiding tot zangeres genoten had, werd Cher meteen als achtergrondzangeres aangenomen.
pagina 1 van 7   volgende >   »

Wat vind jij van Cher?

Cher Top of Flop?
Cher is top!Cher is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)