In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Maryam Hassouni

acteur, stemacteur
Geboren: 21-09-1985, Nederland

Maryam Hassouni start haar acteercarrière in de televisieserie 'Dunya & Desie'. Kort daarna speelt ze in de telefilm 'Offers', waarmee ze een Emmy in de wacht sleept. In 2008 wordt Dunya en Desie verfilmd met Hassouni en Eva van de Wijdeven in de hoo
Recent films of Maryam Hassouni:
 
  

Biografie van Maryam Hassouni

Maryam Hassouni wordt geboren in Amsterdam. Haar ouders zijn enkele jaren daarvoor naar Nederland geëmigreerd vanuit Marokko. Ze volgt een HAVO-opleiding, studeert Museologie en rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Hoewel ze slechts dramalessen op de middelbare school heeft gehad, wordt ze in 2002 naast Eva van de Wijdeven gecast in de televisieserie 'Dunya & Desie', die internationaal in de prijzen valt. De serie loopt drie seizoenen en wordt geregisseerd door Dana Nechushtan.

In 2005 speelt Hassouni in de telefilm Offers, naast Jacob Derwig en eveneens geregisseerd Nechushtan. Haar acteerwerk valt op tot in de Verenigde Staten en in 2006 wint ze een Emmy voor beste actrice.

Haar speelfilmdebuut maakt ze in Kicks, die in 2007 uitgebracht wordt. In 2008 wordt de filmversie Dunya & Desie uitgebracht.

Wat vind jij van Maryam Hassouni?

Maryam Hassouni Top of Flop?
Maryam Hassouni is top!Maryam Hassouni is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)