In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Wieteke van Dort

acteur
Geboren: 16-05-1943, IndonesiŽ

Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, IndonesiŽ geboren. Na haar toneelopleiding ging zij acteren, schrijven en zingen. Wieteke werd bekend als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA.
Recent films of Wieteke van Dort:
 
  

Biografie van Wieteke van Dort

Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, IndonesiŽ geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij met haar familie naar Nederland om zich in Den Haag te vestigen.
Na haar middelbare schoolopleiding ging Wieteke naar de toneelschool in Amsterdam.

Daarna speelde ze vier jaar bij de Nieuwe Komedie/Toneelgroep Arena. Toen volgde er een seizoen als cabaretiŤre bij Wim Kan en vervolgens keerde ze terug bij de Nieuwe Komedie. In 1970 trouwde Wieteke en deed jarenlang alleen radio en televisie werk.

Toen volgden programma's als Wij en de wereld en de Seniorenshow Dat ik dat nog mag meemaken. Ook kwam Wieteke op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Dat had verstrekkende gevolgen. Er kwamen drieduizend brieven na de eerste aflevering en tot op heden leeft Tante Lien voort.

In de loop der jaren hebben Wieteke en de programma's waar zij haar medewerking aan verleent, een enorm aantal onderscheidingen gekregen.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Wieteke van Dort?

Wieteke van Dort Top of Flop?
Wieteke van Dort is top!Wieteke van Dort is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)