In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Björk

acteur, musicus
Geboren: 21-11-1965, IJsland

Zeer invloedrijke zangeres uit Ijsland. Eigenwijs zowel muzikaal als in haar appearance weet ze de wereld te veroveren.
 
  

Biografie van Björk

Ijslandse eigenwijze superster, die vanaf de jaren 90 zowel als zangeres, ontwerpster en actrice een flink stempel wist te drukken op de pop cultuur.

Opgegroeiend in een commune in de buurt van Reykjavik werd Bjork al van kleins af aan gestimuleerd in haar creatieve ontwikkeling.
Op haar elfde jaar bracht zij reeds haar eerste album uit, een grote hit in Ijsland. Haar imago is vanaf dat moment eigenlijk weinig meer veranderd, het kindmeisje zou ze altijd blijven!

Na een jeugd vol projecten,bandjes en kunst volgt in 1986 de oprichting van de Sugarcubes. De band zou Ijsland in Europa op de kaart zetten en zorgen voor de lancering van Bjork buiten eigen land. De band maakt een soort zweverige indie met als kenmerk Bjork’s hoge kirrende stem ingebed in een flinke geluidsmuur.

Als in 1992 de Sugarcubes uit elkaar vallen komt de zangeres al snel op de proppen met single, Human Behaviour en hitalbum Debut! Het album etaleerd de brede smaak van Bjork en bevat zowel invloeden uit de Rock, Electronica en House alsook elementen uit de Ambient.
pagina 1 van 4   volgende >   »

Wat vind jij van Björk?

Björk Top of Flop?
Björk is top!Björk is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)