In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Tina Fey

acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 18-05-1970, Verenigde Staten

Tina Fey werd bekend als schrijver en actrice van de Amerikaanse tv-show Saturday Night Live. Haar persiflage op Sarah Palin werd wereldberoemd. Ze speelde daarnaast in onder meer Mean Girls en Baby Mama.
Recent films of Tina Fey:
 
  

Biografie van Tina Fey

Tina Fey startte haar acteercarrière bij het theatergezelschap The Second City in Chicago. Ze was er jaren actief, toen het comedy-programma Saturday Night Live (SNL) in 1995 langs kwam op zoek naar talent. Fey kwam via vriend Adam McKay aan boord als schrijver bij SNL.

Na enkele jaren werd Fey de eerste vrouwelijke hoofdschrijver van SNL en maakte ze haar debuut als gastacteur. In de jaren daarna werd ze vast onderdeel van de cast. In 2008 gingen beelden van haar persiflage op de republikeinse kandidaat voor het vice presidentschap Sarah Palin de wereld over.

In 2006 startte de sitcom '30 Rock'. De serie kreeg goede recensies en Fey kreeg voor haar rol in 2007 een Golden Globe. Op het witte doek was Fey te zien in onder meer Mean Girls, waarvan ze zelf het script schreef. Begin 2008 kreeg Fey met haar rol in Baby Mama haar eerste hoofdrol in een bioscoopfilm naast SNL co-ster en vriendin Amy Poehler.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Tina Fey?

Tina Fey Top of Flop?
Tina Fey is top!Tina Fey is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)