In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Russell Crowe

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 07-04-1964, Nieuw-Zeeland

Russell Crowe's doorbraak kwam in 1994 met The Sum of Us; drie jaar later verscheen hij in L.A. Confidential en in 2000 kwam zijn internationale doorbraak met Gladiator. Andere films van Crowe zijn Cinderella Man en American Gangster.
Recent films of Russell Crowe:
 
  

Biografie van Russell Crowe

Russell Crowe kwam al op jonge leeftijd in aanraaking met de filmindustrie omdat zijn ouders de catering deden op filmsets. Tegen 1994 verscheen hij in verschillende tv-series en had hij al aan een stuk of tien films meegwerkt. Crowe's doorbraak kwam met twee films: "Romper Stomper" (1992) en The Sum of Us (1994).

In 1995 verscheen Crowe in zijn eerste Amerikaanse films. The Quick and the Dead, met Sharon Stone en Gene Hackman. En de science fiction film "Virtuosity", waarvoor hij onder andere samenwerkte met Denzel Washington. Deze films brachten Crowe's Amerikaanse filmcarrière aan het rollen en nog geen twee jaar later was Crowe, samen met Kevin Spacey, Kim Basinger en Danny DeVito, te zien in L.A. Confidential.

Hoewel deze film hem een zekere mate van bekendheid verschafte, met name in de VS, kwam zijn internationale doorbraak in 2000 met Gladiator.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Russell Crowe?

Russell Crowe Top of Flop?
Russell Crowe is top!Russell Crowe is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)