In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Kenneth Branagh

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 10-12-1960, Groot-BrittanniŽ

Ierse acteur en regisseur die vooral bekend is wegens de verfilming van Shakespeare toneelstukken. Inmiddels ook bekend van echte blockbusters.
Recent films of Kenneth Branagh:
 
  

Biografie van Kenneth Branagh

Zeer gelauwerde regisseur die vooral bekend werd door het verfilmen van Shakespeares toneelstukken, zoals Hamlet (1996). Als acteur maakte hij snel naam bij de Royal Shakespeare Company en in 1989 speelt hij de hoofdrol in de film Henry V, waarvoor hij Oscarnomities kreeg als acteur en regisseur. Hierna speelde hij ook de hoofdrollen in Frankenstein (1994), Hamlet (1996), "Shackleton" (2002) en in de tv-film 'Wallander' (2008).

In 1999 baarde hij opzien door in Wild Wild West de villaine Dr. Arliss Loveless vorm te geven, een typische blockbuster rond Will Smith, een film die het niet zo super goed deed in de VS en verzamelde maar liefst 5 Razzies en nog eens 5 Razzie-nomitaies voor de slechte filmproductie. Hij was ook te zien in Valkyrie als Majoor-Generaal Henning von Tresckow, naast Tom Cruise.

Trivia

Kenneth Branagh is getrouwd geweest met Emma Thompson waarmee hij ondermeer Henry V (1989) en Much Ado About Nothing (1993) samen opnam.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Kenneth Branagh?

Kenneth Branagh Top of Flop?
Kenneth Branagh is top!Kenneth Branagh is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)